Dişi Kedilerin Kısırlaştırılması

Aslında bu konu hakkında biraz şanslıyım çünkü çok yakın bir zaman önce bu konuyu tecrübe etme şansı yakaladım ve bu açıdan çok mutluyum ki herhangi en ufak bir olumsuzluk veya problem bile yaşamadım. Dişi kedilerin kısırlaştırılması gerekliliği, erkek kedilere göre çok daha fazla önemlidir, ama bu demek değildir ki erkek kediler kısırlaştırılmasın, hayır tabii ki, hem dişi hem de erkek olan kediler mutlaka kısırlaştırılmalıdır.

Dişi kedilerin kısırlaştırılması nasıl olur ve ne kadar sürer gibi aklınızdan geçen soruları duyar gibiyim ve hiç merak etmeyin kafanıza takılan bütün soru işaretlerini tek tek gidermeye niyetliyim. Dişi kedilerin kısırlaştırma fiyatı hakkında önceden veterinerden bilgi almayı da unutmayın.

Öncelikle "kedi kısırlaştırmak ne kadar sürer?" sorusunun cevabını verelim; işlem, ameliyat başladığı andan itibaren en fazla 60 dakika kadar sürer ve bu süreçte kediniz asla acı çekmez çünkü operasyon anestezi altında yapılır. Aslında süreç tam olarak şöyle işliyor;

1- Dişi kedinizin kısırlaştırılması için ilgili veteriner ile görüşüyorsunuz ve işlem için bir gün belirliyorsunuz.
2- Belirlenen gün ve saatte kedinizi veterinere görüyor ve o gün orada bırakıyorsunuz.
3- Kedinizin kısırlaştırılma işlemi bittiği zaman veteriner sizi arayıp bilgi veriyor ve genelde kedinizi ertesi gün teslim almanızın herkes açısından daha iyi olacağını söylüyor.
4- Ertesi gün olduğunda veterinere gidip dişi kedinizi teslim alıyorsunuz ve dişi kedi kısırlaştırma ücretini ödeyip oradan ayrılıyorsunuz.
5- Kısırlaştırma işleminden itibaren 3-4 gün boyunca kedinize sadece yaş mama veriyorsunuz ve ameliyat olduğu dikiş atılmış bölgeyi kendinizce koruma altına alıyorsunuz.
6- 4. günden itibaren kedinize artık kısırlaştırılmış kuru kedi maması vermeye başlayabilirsiniz.

Dişi Kedilerin Kısırlaştırılması adlı yazımızı beğendiyseniz eğer şu yazılarımıza da bir göz gezdirmek isteyebilirsiniz: