Kedi Kısırlaştırmak Günah mı? - Kedileri Kısırlaştırma Caiz mi?

Öncelikle şunu bir açıklığa kavuşturmamız gerekir; nasıl ki insanlara zarar vermek ve kötülük yapmak günah ise, aynısı hayvanlar için de geçerlidir. Hayvanlara uygulanan her türlü şiddet ve yapılan kötülük çok büyük günahtır ve gerçek anlamda kul hakkına girmiş olursunuz, çünkü onlar da sessiz birer kuldur Allah katında.

Kedi Kısırlaştırmak Günah mıdır?

Aslında bu soru zaten hali hazırda kendi içinde çelişiyor çünkü önceki yazılarımızda kısırlaştırma işleminin hem kediler, hem de köpekler için ne derece sağlıklı bir işlem olduğunu anlatmıştık. Hatta eğer kısırlaştırma yapılmazsa gelişebilecek olan sonuçlar ciddi anlamda kötü olduğunu da anlatmıştık. Yani çok açık bir şekilde de söylemek gerekirse hem köpekleri, hem de kedileri kısırlaştırma işlemi caiz midir veya günah mıdır diye sormak yerine biraz mantıklı düşünürseniz ne olduğunu kendiniz de anlayabileceksiniz. Günah veya caiz olup olmamasından ziyade bu işin sizin açınızdan en güzel yanı büyük bir sevaba giriyor oluşunuzdur. Hayvanlara yapılan her iyilik, insanlara yapılmış kadar sevap kazandırır size, bunu asla unutmayın.

Aslına bakarsanız neyin günah veya caiz olup olmadığını anlamanın en iyi yolu, o şeyin yapıldıktan sonra yapılan kişiye veya hayvana yarar sağlayıp sağlamadığına bakmaktır. Eğer yararlı ve fayda sağlayan bir şeyse başka hiç bir şey düşünmeden hemen harekete geçmeniz hem bir canlıya iyilik yapmanıza, hem de büyük sevap kazanmanıza vesile olacaktır. Hayvanları kısırlaştırma günah mı? içerikli konumuzun sonuna geldik.

Kedi Kısırlaştırmak Günah mı? - Kedileri Kısırlaştırma Caiz mi? yazımız hoşunuza gittiyse şu makalelerimize de göz gezdirmek isteyebilirsiniz: